GI-bröd - Johanna
Då var det dags för ännu ett recept! Det här receptet har jag hittat på själv. Har precis testat det och det var hur lätt som helst att göra och hur gott som helst! Dessutom är det ju nyttigt. Alltid ett plus!
Det här behöver du:

3,5 dl fil
2 tsk bakpulver
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
salt
Ev. torkad frukt, lingon funkar även
Ev. 0,5 dl sirap (högt GI-värde!)
OBS! Tillsätt även brödkryddor (mitt bröd blev lite smaklöst)
Gör så här:
1) Blanda mjölet med salt, bakpulver, brödkryddor och den torkade frukten (eller lingonen).
2) Häll i sirapen (om du vill ha det i) och filen
3) Blanda ihop allting! (se till att degen/smeten är ordentligt kladdig!)
4) Häll degen/smeten i en smörad form
5) Sätt in längst ner i ugnen i 175 grader i cirka en timme.

Så här blev mitt bröd!
Det här behöver du:

3,5 dl fil
2 tsk bakpulver
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl dinkelmjöl fullkorn
salt
Ev. torkad frukt, lingon funkar även
Ev. 0,5 dl sirap (högt GI-värde!)
OBS! Tillsätt även brödkryddor (mitt bröd blev lite smaklöst)
Gör så här:
1) Blanda mjölet med salt, bakpulver, brödkryddor och den torkade frukten (eller lingonen).
2) Häll i sirapen (om du vill ha det i) och filen
3) Blanda ihop allting! (se till att degen/smeten är ordentligt kladdig!)
4) Häll degen/smeten i en smörad form
5) Sätt in längst ner i ugnen i 175 grader i cirka en timme.

Så här blev mitt bröd!
Kommentarer
Trackback