GI-morotskaka - Johanna

Pappa har precis varit här och hälsat på och hade då med sig en bit morotskaka till mig. Kunde inte tacka nej och får skylla mig själv när jag sitter här och har superont i magen. Eftersom morotskakan innehåller saker jag inte ätit på ett tag (bland annat vanligt mjöl) så fick sig magen en smärre chock tror jag. Morotskaka är en favorit och därför beslutade jag mig för att leta upp ett GI-vänligt recept på morotskaka så att jag slipper magontet nästa gång.



GI Morotskaka
3 dl rapsolja
2 dl råsocker
4 ägg
5 dl dinkelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
8 dl rivna morötter
3 dl hackade hasselnötter
2 dl torkade aprikoser
Sesamfrö till formen

Topping
300 färsk ost
1 dl creme frasih, 5 %
1 msk flytande honung

Gör så här:
Smörj och bröa form med löstagbar botten med sesamfrö. Vispa ihop olja råsocker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör om. Vänd ned de rivna morötterna, hackade nötter och aprikoser skurna i bitar. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen. Rör ihop toppningen och bred den över kakan när den svalnat. Garnera med citronmeliss, bär, frukter eller nötkross.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0