äpple + kanel - Johanna


Jag tänkte tipsa om något som är gott att äta så fort man är sugen på något. Först delar jag ett grönt äpple i klyftor. Sedan lägger jag dessa i en plastpåse och häller på en massa kanel och därefter skakar jag om påsen. Hur gott som helst! Dessutom är det riktigt nyttigt. Om man vill kan man lägga in äppelskivorna i ugnen i 100 grader i några timmar för att få äppelchips.
När det kommer till en rejäl antioxidantboostare så vinner kanelen i hästlängder. Kanel har ett flertal nyttiga antioxidanter och bara två gram av kanelens antioxidanthalt sägs motsvara cirka 1,3 kg färska tomater. Kanel kan vidare sägas vara en superkrydda då det kommer till många hälsosamma effekter. Kanel har en god inverkan på tarmfloran och ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå. Kanel är en lite ängel för diabetessjuka, dess egenskaper har en positiv inverkan på insulinet. För mindre insulin behövs när blodsockret är stabilt och om insulinet, som är fettbildande, minskar så minskar också risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes typ 2.
Källa
Kommentarer
Trackback